Примата на родната естрада Лили Иванова подкрепи Йорданка Фандъкова в дните преди втория тур на изборите за кмет на София. На тях досегашният градоначалник ще се изправи срещу Мая Манолова.

"Имам щастието да живея в един от най-красивите градове в България... за да мога уверено да кажа, че най-после духът и мъдростта на София са в сигурни ръце. Възхищавам се на интелекта и силата на характера на г-жа Йорданка Фандъкова, на работохолизма, толерантността и уважението, с които се отнася към всички! Г-жо Фандъкова, желая Ви много здраве, лично щастие... Бъдете силна! Успех! Oставам с цялото си уважение към вас!", написа във Фейсбук Лили Иванова.

Подобна силна подкрепа към Фандъкова, но в дните преди първия тур, оказа и Христо Стоичков. Футболната звезда също направи обръщение в социалните мрежи:

"София е такава, каквато е, благодарение на г-жа Фандъкова и нейния екип! Благодарение на хората, които се трудят и които милеят за София. Аз вярвам в един почтен човек, какъвто е Йорданка Фандъкова. Познавайки я много добре знам, че това, което е започнала, няма да го остави наполовина, винаги го е свършила. София расте и хубавее, защото много неща се направиха - и детски градини, и площадки, което е много важно за децата, да не са по улицата. Желая ви много успех, г-жо Фандъкова, на вашия екип и се надявам, че отново вие ще бъдете кмет на София."