Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира спора около състава в Комисията по конституционни въпроси и искането на лидера на ДБ Христо Иванов ДПС да извади Делян Пеевски от състава й.

"Христо Иванов и ПП изпълват изцяло със съдържание българския израз "Сърби, боли, драго ми е". Щеше да е смешно, ако не касаеше публични хора с претенции, които, на всичкото отгоре, в момента управляват държавата. Вие - Христо, Кирил и Асен, в крайна сметка искате ли Делян или не го щете?", попита с коментар в профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

"Нали ДПС са ви необходими за конституционна реформа, според вас. Вие загърбихте цялата си реторика от последните години, престъпихте желанието на избирателите си, излъгахте най-безсрамно и без угризения и достойнство потърсихте подкрепата и помощта на ДПС", констатира Трифонов.

Той допълни, че желанието им се е сбъднало и ДПС е обявило, че ще ги подкрепи.

"Ще участва заедно с вас за промяна на Конституцията, оттегли подкрепата си за Главния прокурор и лично Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ гласуваха вашето правителство да стане факт.

Но днес Христо Иванов заяви от трибуната на Народното събрание, че много иска ДПС, ама няма желание. А след това се оказа, че един час стои в стаята на ДПС", навърза хронологично събитията Слави Трифонов.

"Аз съм практичен човек, но започвам да се обърквам. Ще правят ли секс младите партньори или само ще се целуват? Няма лошо. Целувките са хубава и романтична работа. Но от целувките единият от партньорите може да се възбуди и да се стигне до правене на любов", коментира и той с метафора, както метафорично се изказа по-рано днес от трибуната лидерът на парламентарната му група Тошко Йорданов. 

"А при правенето на любов зависи от коя страна на любовното оръжие се намираш. А Христо Иванов и ПП са от другата страна на любовното оръжие. Така че трябва да приемат съдбата си, защото сами си я пожелаха", казва още лидерът на ИТН.