Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обясни на страницата си във "Фейсбук" какво ще прави, след като патентова името "Костя Копейнин". Той каза, че има сериозни намерения, защото ще раздава всяка година стипендии за даровити деца в областта на литературата и изкуствата.

В социалните мрежи се присмиваха на това прозвище "Костя Копейкин" и реакцията на Костадинов не закъсня. При разясняване на плановете си политикът цитира дори Гогол.

Ето какво пише той в поста си във "Фейсбук", без редакторска намеса: 

"Чели ли сте "Мъртви души" на Гогол? А знаете ли кой е Гогол? Ако сте привърженик на психодесните маргинални части от нашето общество, които народът ни с обич нарича жълтопаветници, най-вероятно не сте чели книгата, нито пък сте чували името на писателя. Това е така, за съжаление, защото тази маргинална общност е известна със своята тежка и многопластова функционална неграмотност. Затова сега ще разкажа една история специално за нея.

В книгата, която е част от съкровищницата на световната и руската литература, наред с много герои, се разказва и за един капитан от руската армия, останал инвалид след войната на Русия с Наполеон. Тъй като след войната е захвърлен на произвола на съдбата от бездушните руски чиновници, той събира банда разбойници около себе си и започва да граби пари от богатите помешчици, за да ги раздава на бедните хора. Иначе казано - руският Робин Худ:) Името на този литературен герой е капитан Костя Копейкин:)

Тъй като жълтопаветниците не четат нищо друго освен статиите на американската преса у нас, която на свой ред даде всичко от себе си, за да популяризира името на този положителен герой (без въобще да знае, че става дума за положителен герой), група млади съмишленици на Възраждане решиха да използват огромната реклама на героя, за да създадат фондация на негово име. Фондацията ще се занимава с две неща:

1. Ще дава ежегодни стипендии на даровити деца, проявили таланти в областта на литературата и изкуствата.

2. Ще връчва ежегоден приз за продажна журналистика "Иванчо Хаджипенчович", наречен на името на видния национален предател, осъдил Левски на смърт през 1873 г.

Парите за фондацията ще се събират от делата срещу богати и продажни медии, уронващи доброто име на литературния герой, както и името на фондацията. Така ще се продължи традицията парите на богатите престъпници да бъдат вземани и давани на бедните хора:)

Като част от стандартната процедура по регистрацията беше запазено името като търговска марка. Неграмотните психодесни маргинали решиха, че това има друга цел и доста се смяха. Е, който се смее последен, се смее най-добре:) В този ред на мисли искам да ви помоля за първи номинации на медии и журналисти за приза "Иванчо Хаджипенчович". Сигурен съм, че ще има тежка конкуренция:) 

Чели ли сте "Мъртви души" на Гогол? А знаете ли кой е Гогол? Ако сте привърженик на психодесните маргинални части от...

Публикувахте от Костадин Костадинов в Понеделник, 10 октомври 2022 г.

"Костя Копейкин" е обиден прякор, с който е наричан лидерът от неговите критици и идва от обвиненията към него, че служи на руските интереси, за което получава руски стотинки - копейки.

Авдокат Диана Попова от Софийската адвокатска колегия предполага, че с регистрацията на марката "Костя Копейкин" лидерът на "Възраждане" вероятно мисли, че може да забрани на трети лица да използват "Костя Копейкин" и да ги съди. 

Марката е регистрирана на 20 юли т.г., сочат данните в Патентното ведомство. Тя може да се ползва върху стоки, групирани в няколко големи категории. Сред тях са знамена, хартиени и канцеларски материали. вкл. тоалетна хартия; щамповане върху бельо, дрехи и обувки; аксесоари за коса и за дрехи - като кутии за бижута, ленти за коса, панделки, лепенки, както и при предоставяне на различни бизнес и административни услуги.

Заявител на марката е Деян Николов, секретар в партия "Възраждане", а документите са внесени от адв. Петър Петков, депутат от "Възраждане".