Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов отрече твърденията на Кирил Петков, че се водят разговори между двете формации. 

По-рано днес при откриването на предизборната кампания на "Продължаваме промяната" бившият икономически министър заяви, че "Демократична България" и "Изправи се! Ние идваме!" са техните първи и най-потенциални партньори. "Говорим и с членове на "Има такъв народ", както и с членове на БСП, така че ще видите една много диалогична политика", допълни Петков.

Думите му обаче предизвикаха гневната реакция на Слави Трифонов.

Току-що гледах по новините как Кирил Петков заяви, че води разговори с "Има такъв народ". Това не е вярно. Кирил Петков не е водил разговори нито с мен, нито с членове на ръководни позиции в "Има такъв народ". Така че, няма да използвам думата "лъжа", а ще кажа, че Кирил Петков говори неистини. Изводите оставям на вас", написа той в профила си във Фейсбук.

Лидерът на ИТН бе категоричен, че партията му не води предварителни разговори с нито една политическа сила.

"Това не е израз на нежелание. Ние смятаме, че след като стане ясно как е гласувал суверенът, ще бъде много по-просто и логично да се постъпи правилно именно в интерес на суверена", добави Трифонов.