Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" отстрани областния си координатор за Видин Росица Кирова. Това се случи само час след обиколката на премиера Бойко Борисов днес в Северозапада, която протече заедно с Кирова, която стоеше на задната седалка в джипа и задаваше въпроси за инфраструктурата.

Името й вече е заличено от списъка на регионалните представители на сайта на партията на Слави Трифонов. А новината бе съобщена и от лидера на партията:

"Изпълнителният съвет и Националният съвет на "Има такъв народ" току-що се събраха и единодушно решиха, че Росица Кирова вече не е нито областен координатор за област Видин, нито член на партия "Има такъв народ". И доколкото познавам правилата, това ще последва за всеки, който нарушава морала и устава".

Росица Кирова днес придружаваше премиера не като представител на Слави Трифонов, а като председател на Гражданско обединение "Единни за промяна", което от години се бори за инфраструктурни проекти в Северозападна България.

Сдружението инициира и протести срещу забавения строеж на пътя Видин-Ботевград, което беше отбелязано днес по време на обиколката с джипа, а точно край Макреш Кирова отбеляза, че присъстващите там хора са били на протестите. 

Днес Росица Кирова благодари на Борисов за проекта, макар да настояваше и за проекта за тунела за Петрохан. 

По-късно премиерът Бойко Борисов пусна снимки от обиколката си, на една от тях двамата обсъждат проектите.