Това обяви шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод последните нападки на президента срещу управлявашата коалиция и премиера Бойко Борисов.

Президентът Румен Радев изглежда притеснен – преминава към лични нападки, защото няма аргументи, обяви по-рано сутринта Цветан Цветанов.

Миналата седмица избухна страхотен скандал между премиер и президент, които взаимно се обвиниха във връзки с депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Ние знаем, че това е много ясен проект, който е реализиран от началото на 2016 г., за да може действително да имаме президент, който да се стреми всячески, заедно с посланията, които дадоха и БСП, да вървим към нещо друго, но не и да бъдем част от силна и обединена Европа и да имаме стратегическото партньорство със САЩ", каза Цветанов пред радио К2.

Той обаче декларира, че не иска да участва в такъв махленски дебат и обидни квалификации, които някои искат да формират към парламентарната група на ГЕРБ или високопоставен държавен служител, или някой да обижда и министър-председателя, и парламентарните групи.

"Аз смятам, че е недопустимо президентът на страната, който трябва да бъде обединител на нацията, да казва, че при една среща на премиера Борисов с президента на Турция Ердоган с лидерите на ЕС и срещата ще се проведе във Варна, да каже, че домакинът ще сервира само шербет. Мисля, че това е несериозно и не очаквайте от ГЕРБ да падне на това ниво, каза лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Според него партията му се е фокусирала върху ясни приоритети и иска да реализира четири годишен управленски мандат с „Обединените патриоти” и с тези народни представители , които подкрепят национални каузи и национални теми, които са свързани с развитието на региона, на Западните Балкани и на ЕС.