"Това са клевети и лъжи, които вървят от десетина години и за които вече съм поосъдил няколко души и един вестник, така че този път ще ударят на камък", така бившият вицепремиер Валери Симеонов коментира пред bTV проверката, която прокуратурата разпореди на КПКОНПИ по сигнал за закупени имоти на занижени цени от "СКАТ" ООД (както е известно, лидерът на НФСБ е собственик на бургарската телевизия "СКАТ" - б.р.).

"Аз нямам никаква собственост в тези имоти, това са сделки между фирми, които са проверявани хиляда пъти, защото имаше сигнали, включително НАП, и то не от бургаския, за да няма съмнения, както и от прокуратурата. Аз и като физическо лице съм проверяван два пъти. Спокоен съм. Това е една претоплена манджа, поредната клевета. Но ще изчакам проверката, след което ще си потърся правата, защото това, което се прави, не е много чистоплътно", закани се той, като подчерта, че не е бил информиран за проверката от разследващите, научил от медиите.

На въпрос знае ли кой е подал сигнала срещу него и възможно ли е да има връзка с атаката му срещу министъра на туризма Ангелина Ангелкова, за чиито имоти също започна проверка, той отговори:

"Не знам, теоретично е възможно, имам подозрения, но докато нямам факти, не мога да говоря. Но същият този човек да знае, че ще има нови разкрития, може би още утре".

Пред журналисти в парламента той допълни, че когато стане ясно кой е той, ще го съди.

"Сещам се откъде, от една особа, вероятно".

В отговор дали това има връзка с днешните му изказвания в парламента, той уточни:

"Не, с изказването ми вчера или оня ден".

"Говори се за незаконни строежи, няма такова нещо. Говори се за 74 000 лв., които получавам всеки месец от войската, която е настанена в моя хотел. Хотелът е затворен от половин година. Какво повече да приказваме? Говори се, че Христиан Митев (депутат от НФСБ - б.р.) ми уредил сделка в Бургас. Пълна лъжа. Аз си купувам там имота, който е около сградата, която е купена от частна фирма, със земята под сградата. Христиан Митев хабер си няма от тези работи. Говори се, че Валентин Касабов (също депутат от НФСБ - б.р.) е бил председател на Комисията по устройство на територията. Никога не е бил. Лъжи, лъжи, лъжи. Става въпрос за абсолютно законна сделка на огромна цена", коментира Симеонов, цитиран от bTV.

"Вие говорите с бивш управител на фирма, бивш управител на фирма, ако си е вършел работата, е извършил сделка на данъчна оценка, естествено. Иначе моите съдружници могат да ме уволнят. При фирмените сделки винаги се гони най-изгодната ценат. Някъде да сте чули, че при Валери Симеонов има разминаване между дела и документи, попита той.

Запитан дали все пак не е притеснен и няма ли да подаде оставка, както направиха всички други политици, за които има съмнения за имотни сделки, той отвърна:

"Така, като ме чувате, притеснен ли съм? На какво основание да подавам оставка - затова, че съм създал успешна фирма и плащам на толкова хора? О, не, няма да стане!"