Предаването "Господари на ефира" разпространи запис от скандално изказване на вицепремиера Валери Симеонов по повод протестите на майките на деца с увреждания.

В коментара му пред телевизията на неговата партия НФСБ - СКАТ,  той нарича майките "кресливи жени" с "уж болни деца".

Снимка: Кадър от "Господари на ефира"

Това се случва, докато отново тече диалог между управляващите и майките за приемане на специален закон за хората с увреждания. На последния протест жените доведоха част от децата, които са в инвалидни колички. След това разпънаха палатки пред прозорците на властта и спаха там цяла нощ при 0 градуса.

Снимка: Кадър от "Господари на ефира"

"Този закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестен начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели", са точните думи на вицепремиера от "Обединени патриоти".

Снимка: Булфото

По-късно днес депутатката от "Атака" Миглена Александрова заяви, че Симеонов незабавно трябва да подаде оставка.

"Невероятно възмутена съм! Като чух тези думи на Симеонов, се разтреперах. Зная какво е да се грижиш за дете. Представям си какво е да си 24 часа в денонощието с болно дете, без пари. И той се гаври с тези жени. Аз лично се срамувам, че този човек е вицепремиер от квотата на "Обединени патриоти", коментира тя пред "24 часа", като подчерта, че други политици са подавали оставка за много по-дребни неща.