Вицепремиерът Валери Симеонов обвини в лъжа еколога от организацията "За да остане природа в България" Тома Белев.

В момента Симеонов е в Бахрейн, където представлява България на заседанието на Комитета за световното наследство на ЮНЕСКО, на което ще бъдат обсъдени опасенията на организацията, свързани с опазването на Национален парк "Пирин" като обект на световното наследство.

По този повод вчера Белев написа във Фейсбук:

"Валери Симеонов - НФСБ, СКАТ, как е в петзвездният Ritz-Carlton в Бахрейн? Работите ли, работите ли? Измислихте ли как ще подпомогнете протестиращите майки на деца с увреждания, че премиерът на Вас разчита? Не Ви ли е срам? Бойко Борисов, на много хубаво място си командироваш подчинените да разрешават проблемите на хората с увреждания. Ама най-добре да командироваш и 2-3 майки с децата. Убеден съм, че Валери Симеонов ще измисли най-доброто решение, когато е близко до гражданите".

Природозащитникът дори публикува снимки от лъскавия хотел.

В отговор, също в социалната мрежа, вицепремиерът заяви:

"Поредната фалшива новина. Явно за Зелените лъжата се е превърнала в начин на живот и основен политически аргумент. Преди малко Тома Белев качи на фейсбук профила си лъжата, че съм отседнал в 5-звездния хотел Ритц Карлтън в Бахрейн. Грозно и некоректно е, защото аз и представителите на Министерство на околната среда и водите сме разпределени в среден клас хотели, където нощувките са в определения от държавата лимит за настаняване. По-добре е да обясни къде спи колежката му от Зелените, на чии разноски и чии интереси защитава вече една седмица в Бахрейн? Ние сме тук не да си правим кефа, а да поправяме щетите, нанесени от безобразията на скрити зад фалшиви каузи родни зелени НПО-та, съсипващи предприемачеството и туризма в България. А Вас г-н Белев, ВАС не ви ли е срам да лъжете?".

Тома Белев

Снимка: Официален профил във Фейсбук

Именно заради скандал със самолетен билет в първа класа за 8300 лева зам.-министърът на социалната политика Росица Димитрова подаде оставка преди дни.