Законопроектът срещу шума няма да бъде изтеглен от Народното събрание. Това заяви за Дарик вицепремиерът Валери Симеонов по повод позицията на лидера на "Атака" Волен Сидеров, че законопроектът трябва да бъде оттеглен.

Симеонов коментира и темата с мерките, предприети от институциите за справяне с чумата по животните.

"Ако трябва да се погледне през призмата на действията по време на чумата, правителството е стабилно. Чумата е моментно явление, което дай Боже да бъде преодоляно. Естествено, че има за какво да бъдат критикувани хората, които са имали ангажименти с овладяването на чумата. Аз също споделям една критика, че трябваше доста по-рано да се наложи този карантинен режим, който се изисква при такова опасно заболяване.

А се допусна там да ходят журналисти, да взимат интервюта. Включително и днес видях, че се мотаят там някакви репортерки - нещо, което според моите разбирания като човек неспециалист, без да съм запознат напълно с нормативите, не трябва да се допуска. Там трябва да има карантинен режим, да се отцепи целият район, да има, ако ще и ограждания с жива сила, с въоръжена полиция и да не се допуска никакво движение вътре и навън, защото по този начин има условия за разнасяне на заразата", каза Симеонов.