Валери Симеонов определи публикациите във Фейсбук на бизнесмена Васил Божков "като пълни измислици". Според лидера на НФСБ и бивш вицепремиер с големите суми пари, изтеглени през 2018 и 2019 година, Божков е финансирал протестите срещу него, както и тези срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

"От средата на октомври до почти до края на ноември вървяха и платените, според мен, протести срещу избора на Иван Гешев. Освен това да не забравяме, че тези кашони с антични предмети, иманярите не са му ги подарявали, а са ги продавали. За това също се харчат пари. Само октомври месец той е теглил пари 4 пъти. Защо ще носиш за месеца рушвета четири пъти с всички рискове, съпътстващи пренасянето на големи суми пари в чанти, защо да рискуваш 4 пъти като можеш да ги занесеш веднъж, ако си плащал подкуп или рушвет", коментира пред БНТ той.

По думите му пък "около 8 млн.лв. явно са изтеглени, за да се плати купеният вот за Мая Манолова в София".

"Макар че по-малките суми от 400-500 хиляди лева според мен си ги е харчил за собствено удоволствие. Той е известен в софийските среди с начина си на живот, със скъпите си почивки, със скъпите момичета и т.н.", каза още Симеонов.

Мая Манолова светкавично реагира на думите му и обяви в официалния си профил във Фейсбук, че ще го съди. 

"За лъжите, изречени днес, по време на изявлението му в Народното събрание, давам на съд Валери Симеонов, председател на НФСБ и зам.-председател на парламента. Категорично подчертавам, че изявлението на Валери Симеонов, че бизнесменът Васил Божков е финансирал кампанията ми за кмет на София, е лъжа и не отговаря на истината", пише тя.

Тя коментира, че по никакъв начин думите му не отговарят на фактите, свързани с финансирането на кампанията ми, отчетена съгласно изискванията на закона.

"В твърденията на Валери Симеонов няма не само истина, но е и елементарна логика. Не е ясно защо бизнесмен, получил пълно обслужване от управляващата партия ГЕРБ, би финансирал мен, при положение, че кандидатът на обслужващата го партия бе Йорданка Фандъкова", добавя Манолова.

Във Фейсбук Васил Божков публикува извлечения от банковата си сметка. От поста му става ясно, че е плащал огромни суми в брой от личната си сметка и пита къде са му парите, след като е плащал всичките си останали разходи по банков път. От снимките на извлеченията става ясно, че те са съответно от 2018 и 2019 г., а транзакциите са свързани с теглене на големи суми в брой.