Бизнесменът Васил Божков попита къде са му парите и направи разяснения относно вчерашните шаржовет за оказан му рекет, публикувани във фейсбука му. 

"За тези, които не са разбрали приказката", написа тази сутрин отново в страницата си във фейсбук бизнесменът с 18 обвинения  и публикува схема как според него се е случила историята със закона за хазарта.

По-късно Божков добави:

"Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка. Всичките ми останали разходи са плащани по банков път.

Снимка: Фейсбук

Бившият съдружник на Божков Цветомир Найденов, който подаде сигнала в прокуратурата срещу него веднага му отговори във фейсбук:

"Ха-ха-ха! Велинградският Чери Баба показа, че е теглил големи пари в кеш през годините и пита къде са парите? Ми ка̀жи ти бе, Чери? По банков път ли плащаше на жените с фриволно поведение, мокрите поръчки, на иманярите, за оргиите в офиса, за хакерските атаки, за десетките служители на ДКХ, НАП, ДАНС, МВР, СГС, ВАС, които са били на хранилка при теб, на десетките любовници, на футболните съдии, на някои футболисти да играят " неправилно" , в Куршавел, Халкидики, Миконос...Сардиния как плащаше сметките по 10 000, 100 000, 400 000 евра...Чери

Баба, аз се чудя при твоето криминално досие, ти въобще имаш ли някакви разходи по банков път,освен за ток и вода?"

 Относно обявеното ново изземване на културно-исторически предмети, Божков коментира:

"Днес Прокуратурата показа снимки от февруарските си грабежи, представяйки ги като актуални. За да заснемат публикуваните кадри, на 5 февруари са принуждавали служители на Фондация "Тракия" Thrace Foundation да вадят предмети от хранилищата и да ги оставят по земята. Тези свидетелства също са включени в заведените дела".

Снимка: Фейсбук