Предложеният от Централната избирателна комисия на "Сиела Норма" договор за предстоящите парламентарни избори е много тежък за фирмата и съдържа неизпълними условия. Това заяви пред БНР изпълнителният директор на фирмата Веселин Тодоров.

Той изтъкна, че в момента компанията е притисната до стената и все още няма договор за обслужване.

"Договорът е толкова тежък, че съм склонен, ако някой има желание, да се обади днес в офиса и да го поеме този договор", декларира Тодоров.

"Сиела Норма" ще изпълни софтуерната работа. А пък този някой да вземе цялата печалба - договорът е за 4 350 000. Ние за 300 000 ще изпълним договорената между "Смартматик" и ЦИК цена за софтуерното обслужване. Разбира се, този някой трябва да ни замести в нашите задължения", поясни изпълнителният директор на компанията.

Според Тодоров има много фирми, които могат да извършат част от дейностите, залегнали в договора.

"Нас да ни освободят от тази тегоба и да не бъдем повече тормозени с тези задължения. Ще преговаряме. Има условия, които са неизпълними за нас", подчерта Веселин Тодоров.

Той уточни, че "Сиела Норма" се е съгласила да излезе на загуба, като пряката такава е около 250 000 лева. От този договор обаче по думите му трябва да останат и 250 хиляди лева печалба, която да покрие общите разходи.

Договорът съдържа много тежки клаузи, категоричен е Веселин Тодоров, който даде пример - всяко нарушение, колкото и малко да е то, би коствало 10 хиляди лева.

"Може накрая да се окаже, че трябва да платим десетки хиляди неустойка", коментира той.

Цената, договорена от "Смартматик" и ЦИК за 1500 машини е около 8 200 000 лева, поясни още той. Половината машини са в Амстердам. Другата част ще потегли от Тайпе, Тайван, в събота, съобщи изпълнителният директор на "Сиела Норма".