"От моя страна няма никакви знаци и действия за край на тази коалиция. Мога да кажа, че съм бил моторът да се направи през 2016 г., а успехът й беше, че изместихме ДПС и от 3-та политическа сила в парламента станаха 4-та", това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров тази сутрин по Нова телевзия.

"Съжалявам, че ВМРО тръгна да разцепва тази коалиция, но така са решили. Както и да се явим на изборите трите партии, е важно да дадем уверения, че управленската програма на правителството, която сме поели, ще я свършим докрай. И да не свързваме автоматично евроизборите с управлението. За съжаление това не го чувам от другите две партии", допълни той.

Сидеров коментира и писмото от НФСБ към ВМРО, за което стана ясно в петък. В него от партията на Валери Симеонов предлагат да се върнат на масата за преговори, след като от ВМРО решиха, че ще се явяват самостоятелно на евроизборите.

Попитан защо той не е бил поканен, Сидеров заяви: "Може да не ме харесват вече".

"Нещата трябва да се решават по мъжки, а не с писма в стил - прелъстена и изоставена ученичка, която пише на гаджето си", коментира още той.

Лидерът на "Атака" отрече, че е искал да бъде водач на листа.

"Ясни са само номинациите на Симеонов от НФСБ и Джамбазки от ВМРО", подчерта той.

Волен Сидеров заяви, че голямата коалиция е стабилна, въпреки случващото се в малката коалиция.

"Няма никакъв трус, не търсете трусове. Нека и трите партии, и тримата лидери потвърдят, че независимо от начина на явяване на изборите, управленската програма докрай, Борисов ще изкара най-накрая един мандат докрай и ние ще бъдем гарант за това", каза още той.