Лидерът на "Атака" Волен Сидеров изпрати писма до министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на ДАНС Димитър Георгиев във връзка със случая на проявена агресия спрямо съпругата му от страна на судански гражданин, съобщиха от пресцентъра на партията.

Още вчера Сидеров обвини полицията, че не си е свършила работата в случая, при който чужденец, живеещ у нас, гони и заплашва жена му след лек пътен инцидент. Депутатът дори настоя за смяна на министъра и поиска той да бъде сменен с човек от "Атака". Имал готов такъв. Така и не стана ясно обаче дали говори за бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който, случайно или не, вчера подаде оставка от партийния си пост. Маринов обаче отвърна, че полицаите са спазвали закона.

Мажди Гандур е качил тази своя снимка в социалната мрежа

Снимка: Facebook

Сидеров е отправил само един въпрос до председателя на ДАНС, в който пита следното:

"Какво установихте за лицето Мажди Мозамил Ахмед Гандур, судански гражданин, който на 5.10.2018 г. нападна и преследва съпругата ми Деница Сидерова в продължение на 15 мин. на оживения столичен булевард "Симеоновско шосе"? Какви са данните ви относно получаването на постоянно пребиваване на лицето Мажди Гандур в България, какви са икономическите, бизнес и военни връзки на Мажди Гандур с лица и организации от Ислямския свят? Къде и кога се е снимал тежко въоръжен и какви функции е изпълнявал? (Напомням, че снимките му и диалогът с агресивни коментари, който води в профила си в социалните мрежи, е предоставен от мен на ваши служители)."

Въпросите към вътрешния министър обаче са 7, в които е включен и този към шефа на ДАНС. Останалите са:

"Какви процесуални действия бяха извършени след неговия опит да причини телесни повреди или да отнеме живота на съпругата ми Деница Сидерова? Кой прокурор е извършил процесуалните действия и какъв е резултатът от тях?

Защо продължителното преследване на автомобила на съпругата ми Деница Сидерова, придружено с множество опасни за цялото движение засичания на колата ѝ, не бяха отразени в официалното съобщение на МВР по случая?

Чужденецът в автомобила си, докато полицаите го проверяват

Снимка: Кадър от YouTube

За това преследване и засичания на автомобила свидетелстваха Деница Сидерова и нейната спътничка в колата Петя Иванова още вечерта на случилото се. Повдигнато ли е обвинение и какво на лицето Мажди Гандур?

Защо на 6.10.2018 г. задържаният Мажди Гандур беше изведен през таен изход от 4-то РПУ? Къде се намира в момента и има ли мярка за неотклонение?".

Суданецът беше пуснат на свобода само с административно наказание.