Съдия Николай Василев от Софийския районен съд оправда суданеца Межди Дандур, който нападна словесно съпругата на Волен Сидеров Деница след катастрофа в петък.

Решението е било произнесено снощи, а поводът са процесуални нарушения, съобщи "24 часа".

Заради това Дандур незабавно е бил освободен от ареста. Той бе съден по указа за борба с дребното хулиганство заради действията си от петък вечерта. След катастрофа, при която страничните огледала на неговия джип и тези на жената на Волен Сидеров се удариха, мъжът я догонил близо километър, за да се разправя за катастрофата.

Дир.бг припомня, че по-рано днес лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров нападна МВР и премиера Бойко Борисов заради вчерашния пътен инцидент със съпругата му Деница Гаджева.

"МВР лъже по случая със съпругата ми. Съпругата ми можеше да бъде убита, ако не беше излязла на "Симеоновско шосе" от тъмната уличка. Как да запазиш добрия тон, като суданец напада жена ми, а полицията не иска да се намесва. Двама дебели полицаи пушеха в лицето ми, а суданецът ми показва среден пръст", разказа Волен Сидеров тази сутрин пред телевизия "Европа".

По думите му шофьорът се нахвърлил срещу съпругата му на столична улица. Лидерът на "Атака" е разочарован, че нито премиерът Бойко Борисов му се обадил, нито коалиционният му партньор и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов, който е вицепремиер по сигурността.