След като зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обвини президента Румен Радев, че по време на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност е направил изводи за излизане на България от ЕС и НАТО, лидерът на "Атака" и коалиционен партньор на ГЕРБ Волен Сидеров защити държавния глава.

 "Не вярвам президентът да е предложил излизане от ЕС и НАТО. По-скоро се търси някакъв начин да се удари черен печат върху Радев. Предполагам, че това е заради слуховете, че Радев се опитва да прави някаква политическа сила и вероятно с опасенията от конкуренцията карат г-н Цветанов да прави такива резки и категорични нападки, но не мисля, че това е полезно в момента. Правителство и президент трябва да са в синхрон, особено във външната политика", каза Волен Сидеров пред БНР.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП.

"Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това", каза Нинова.

Според нея причината за това е страх от авторитета на президента Радев. Второ и неприемане, че те загубиха една институция: "Те (ГЕРБ) не могат да проумеят, че може да има институция, която не им е послушна.