БСП нямат реално истински, силен аргумент за вота на недоверие, просто припомнят за себе си. Това коментира пред медиите в Народното събрание председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров, след като левицата внесе искането в парламента.

Според него, основният аргумент - хората нямат доверие в МВР, е ирационален, метафизичен. В политиката трябват точни и ясни параметри, а в момента тези за престъпността не са в полза на БСП, а на сегашното управление, мотивира се Сидеров.

Той е категоричен, че вотът трябва да се отхвърли, защото като цяло страната, обществото нямат полза от промени, от падане на правителството. Нагласата на хората не е за радикална промяна, друг да дойде на власт, подчерта лидерът на "Атака", цитиран от БТА.

Все пак, според Сидеров, МВР се нуждае от реформи, от промени в самия начин на работа. Той напомни, че в предизборните документи на "Обединени патриоти" е записано, че във всяко едно значително населено място, ако не постоянно, то трябва да има поне чувствително полицейско присъствие. Това все още не е изпълнено, но е възможно, така смятал и вицепремиерът с ресор "Сигурност" Красимир Каракачанов. Броят на личния състав, ресурсът на МВР дава възможност в населените места, застрашени от битова престъпност, да има чувствително полицейско присъствие, уточни Волен Сидеров.

"Ако няма сериозни доводи за вота на недоверие, а към днешна дата аз не виждам такива, няма да го подкрепим", заяви пред журналисти председателят на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки.

Той обаче посочи, че ще изчакат и дебатите в пленарна зала. Представете си, че изкарат нещо конкретно, реално, което да има смисъл, тогава можем да преосмислим нашето решение, коментира Марешки.

Според него животът в България не е добър и във всяка една сфера може да бъде поставен вот на недоверие. Ние не казваме, че сектор "Сигурност" е стабилен и че там няма основания да се търси вот на недоверие, казваме, че БСП не са тези, които имат моралното право да го поставят, коментира Веселин Марешки.

По думите му вотът е безсмислен. Основното в този ход е БСП да покаже, че мъждука, че мърда, че е жива, а на практика тя е същата мъртва партия като всички социалистически партии в цяла Европа, каза Марешки.