Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов е образувано дисциплинарно производство срещу началника на Районното управление на полицията в град Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

С цел недопускане служебното положение на служителя да затрудни разкриването на обективната истина, той временно е отстранен от длъжност до приключването на производството.

Малко по-рано днес заместник-главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев се срещна с близките на 24-годишния Димитър Малинов, който бе убит в село Цалапица. Той ги запозна с хода на разследването и с предприетите действия по издирването на заподозрения за извършител на тежкото престъпление. Веднага след убийството 30-годишният Рангел Бизюрев напусна България с полет до Германия. По неофициална информация билетът на младия мъж е бил купен предварително.

На близките на убития Димитър е предложена психологическа помощ и подкрепа от специалисти от Института по психология на МВР.

По разпореждане на ръководството на вътрешното министерство, през следващата седмица предстои среща на жителите и местната власт със служители по всички линии на дейност от Областната дирекция на МВР-Пловдив. Целта е в директен диалог да бъдат обсъдени конкретни проблеми, както и мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред в района.

Продължава и проверката за установяване на наличието на пропуски, свързани с разследването на обстоятелствата, довели до смъртта на 24-годишния Димитър.