"Законодателят мъдро е поставил НСО на дистанция от всички власти. Общото ръководство е на президента, контролът е на Народното събрание, бюджетът се определя от изпълнителната власт. Тезата, че НСО е беззаконна, показва откровено невежество". Това коментира пред БНР ген. Красимир Станчев, директор на НСО.

Според него е необходимо правилникът за прилагане на Закона за НСО да се промени.

"В 50% от своя състав е правилник за прилагане, в останалите 50% е устройствен правилник. Това е било хитър ход на предишните началници... Имам идеи за нови структурни звена, някои мога да закрия, но нямам това право", коментира ген. Станчев.

Той подчерта, че е сигурен в хората, които стоят и охраняват първите мъже на държавата.

"Почти 11 години тези хора работят с премиера, няма напуснали и за толкова време е изградено доверие... Не съм убеден, че записите са направени в ситуация, в която охраната е била близо до него. За мен тези записи са с неизвестен източник", коментира шефът на НСО записите с гласа на премиера Борисов.

Директорът на НСО смята, че службата не трябва да охранява неактивни политици.

По повод случая с арестувания подполковник от НСО, обвинен от прокуратурата в убийството на бизнесдамата Станка Марангозова, ген. Красимир Станчев заяви, че не може да носи отговорност за личния живот на служителите си, но че това е една от причините да поиска използването на полиграф в службата.