Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев се появи с охрана от НСО на конференция в хотел "Шератон" на тема: "Етика в публичната администрация". Той обясни присъствието на гардовете с това, че получил заплаха, която други институции сметнали за достатъчно сериозна, съобщиха БТА и "24 часа".

Георгиев определи изнесените данни за негови имоти като "компроматни глупости" и заподозря, че зад атаката стоят хора с медии, олигарси, срещу които имало искове на комисията. Те имат 198 милиона причини да водят война, обясни ситуацията шефът на Антикорупционната комисия пред журналисти и продължи: "Тези хора на 20 и няколко години в смутни времена придобиха незаконно първия си милион. Има и други, придобили милиарди. И всички те се борят срещу мен и Комисията, защото не им харесва това, което правим".

Пламен Георгиев припомни, че до този момент е запорирано имущество и са внесени искове за над 3 млрд лева. Той призова, ако някой иска, да подаде сигнал срещу него и да бъде направена проверка. На въпрос кой ще я извърши шефът на КПКОНПИ уточни, че комисията се състои от 5 човека и освен него има още четирима.

Във връзка с проверките, които се извършват от комисията, на Цветан Цветанов, Ваня Колева, Вежди Рашидов и Цецка Цачева, както и на строителната фирма "Артекс", е установено, че всички сделки са извършени при един и същи нотариус. Също така от документите, събрани в хода на проверката на "Артекс", били установени всички фирми, които притежават собствениците на строителната компания. Във връзка с проверката на сградата "Златен век" било установено, че различни министри и зам.- министри са давали становища, те също щели да бъдат викани за обяснение пред комисията.