Единственото решение, около което са се обединили всички участници, е да бъде отменена точка втора от дневния ред на заседанието за промените в сектора за сигурност, каза Станишев.

По темата ще има нова среща на КСНС.

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че до свикването й, няма да се приемат законови промени в сектор "Сигурност", защото "трябва да има интегриран подход в тази чувствителна сфера".

Лидерът на БСП заяви, че страната е изправена пред тежка криза и настоя всички институции да работят в интерес на хората.

Според него всички проблеми идват от това, че ГЕРБ не искат да признаят изборите за легитимни и затова идва разминаването в позициите им.

Поставих пред президента въпроса дали тези нови стандарти в политиката, които задава казусът "Делян Пеевски", ще бъдат приложени към всеки български политик, без изключение.

Не получих ясен отговор, коментира Станишев.

Лидерът на социалистите призна, че не е знаел за назначаването на заместник-министъра Иван Иванов, който бе скоростно уволнен от премиера, тъй като стана ясно, че е работил за СИК.

ДПС: Сблъсък на две тези

На заседанието на КСНС се сблъскаха две тези - на ГЕРБ, за предсрочни парламентарни избори, и втората - за необходимостта да се даде шанс на плана "Орешарски", каза лидерът на ДПС Лютви Местан.

По думите му трябва да се прецени дали страната има нужда от бързи предсрочни парламентарни избори със стария изборен кодекс и без да е решен екзистенц минимума от острите социални проблеми на гражданите и на бизнеса, или да се даде шанс на плана "Орешарски".

Ние смятаме, че трябва да се даде шанс на плана "Орешарски", категоричен е лидерът на ДПС.

ГЕРБ: Нови избори!


Заместник- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че партията му не признава тези избори и се обяви за нови предсрочни избори.

Цветанов се включи в работата на съвета, след като по-рано заседанието напусна Бойко Борисов.

Според него основните политически сили не са се разбрали относно точките по сигурността, заради които е бил свикан Съветът при президента.

Атака: Президентът да си ходи!

Волен Сидеров отново поиска оставката на президента Росен Плевнелиев. Той подчерта, че не може човек, който има офшорни сметки, да свиква Съвет по национална сигурност.

Сидеров каза, че държавният глава пет часа се "върти като куче след опашката си".

Преди началото на заседанието лидерът на "Атака" също атакува президента.

Волен Сидеров е призовал президента да направи обръщение към нацията да няма омраза в протестите.

Вижте снимки от заседанието на КСНС