Така той отговори на думите на предшественика си Сергей Станишев, че шумните обвинения към министри от кабинета на тройната коалиция са подготовка за кадрова чистка.
"Думи като "Моля другарко, Бойко ме бие", пред Брюксел не важат", каза още премиерът по повод предупреждението на лидера на БСП, че в случай на политическа чистка ще информира партньорите си от Европейския съюз.
"Всичко, което сме изнесли до момента, е с повдигнати обвинения и преписки в прокуратурата, каза Борисов. Искров е оставен в БНБ, Красимир Стефанов - остава начело на Националната агенция по приходите", даде примери министър-председателят.
"Комисиите в парламента и министрите всеки ден са на работа, подготвяме не като техните закони (на предишното управление), които да се променят, нека ми дадат пример с правителство, което е работило през август", заяви още Борисов.
По-рано днес зам.-председателят на Народното събрание и бивш негов предеседател Георги Пирински заяви, че премиерът трябва да внимава с изказа си. Изявлението на депутата от БСП беше също по повод заканите на Бойко Борисов, който преди дни заяви за предишното управление, че скоро "ония разбойници ще си получат заслуженото". (Виж линка долу)