До физически сблъсък между депутати от ПП и ДПС се стигна в пленарната зала. Напрежението се покачи веднага след декларацията на лидера на "Възраждане", който каза, че снощи е имало опит да бъде устроен Майдан, и отговора на Явор Божанков от БСП, че само Костадин Костадинов е този, който търси целенасочено конфликт.

Последва размяна на реплики откъм банките на ДПС и ПП. Депутатите Хамид Хамид от ДПС и Настимир Ананиев влязоха в спор. Хамид бутна Ананиев, който залитна и се подпря на депутатската банка. Останалите им колеги от двете групи скочиха на крака едни срещу други.

"Леко бутнах Настимир Ананиев и той театрално залитна и падна върху колегите си", обясни ситуацията в кулоарите Хамид. Той допълни, че е чул думите "има един костур" по адрес на колегата му Костурков.

"Взе да обижда колегата, който е с патериците. Нарече го боклук. Отидох да питам защо го нарича така, а Настимир Ананиев отзад ме задърпа за сакото и взе да ми крещи. Това е, просто го бутнах, за да не ме дърпа и да не ми крещи", разказа Хамид.

"Г-н Костурков размени реплики с ДПС и станах, за да няма повече контакт. Дойде г-н Хамид и му казах да си приберат техните хора, а ние - нашите, при което той ме изблъска с две ръце, адски арогантно", бе версията, която изложи пък самият Настимир Ананиев.

Скрийншот: Народно събрание

"ДПС са много нервни, защото чекмеджето им е празно и се опитват с ИТН и Възраждане да направят един преврат", заключи той.

След подновяване на заседанието временният председател на НС Мирослав Иванов отправи забележка към Хамид и предупреди, че сега няма да го отстранява от залата до три заседания, както е по правилник. В същото време обаче Иванов предупреди, че при следващ сблъсък ще приложи наказанието към онзи, който прибегне до физическа саморазправа.

Скрийншот: Народно събрание