ПП ГЕРБ си има премиер и той се казва Бойко Борисов. Всичко друго е спекулация. Нямаме притеснения от служебен кабинет. Последните 3 парламентарни избори, които се печелят от ГЕРБ, са организирани от служебен кабинет. През 2017 г. служебният кабинет беше назначен от Румен Радев. Въпросът е кой би бил в този служебен кабинет. Това обяви пред Нова тв социалният министър Деница Сачева.

"Все пак при толкова спрягани имена в партията очевидно има личности и премиерът е лидер, съумяващ да събере такъв подбор на личности", уточни тя.

Попитана може ли да се наложи вариант ГЕРБ да излезе с резервен премиер, Сачева каза, че възможностите са ясно очертани.

"След началото на парламентарния сезон ще се търси подкрепа дали следващите избори ще са за Велико народно събрание, или не. Не мисля, че крайният резултат може да бъде предопределен. Консултациите още не са започнали", добави тя.

Според нея предложението на Борисов е реално огледален образ на всичко, което иска и парламентарната, и извънпарламентарната опозиция, както и хората от улицата.

"Ако някой не харесва кривото огледало на собствените си представи, това не е проблем на партията ни, каза Сачева. - Проблеми има по всяко време. Ако има хора, които имат решения на проблемите, нека ги кажат."

Тя коментира и думите на президента Румен Радев, че мафията опитва да вкара България в глух коловоз и парламентът няма легитимност да прави каквото и да е.

"Съжалявам, че Радев отново дава ход на личните си чувства и личната си битка. Той за пореден път не може да е на висотата, която се изисква от позицията му. Пиесата "Хъшове" съм я гледала над седем пъти в Народния театър и ми харесва повече от художествената самодейност, която видях на връх Шипка. Нека Радев се поучи от предшествениците си, които никога не са използвали Конституцията по този начин. Тя трябва да търси единство и излизане от кризата", заяви министърът.

"Ако Радев не харесва Борисов, нека потърси мъдрост в историята и види, че, макар и военен, позицията, която той заема, трябва да е повече миротворческа", заключи Сачева.