62-годишният руски лидер днес прие в Константиновския дворец в Стрелна, край Санкт Петербург, президента на Киргизстан Алмазбек Атамбаев, съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

Стрещата започна два часа по-късно от предвиденото, което засили неизвестностите, предаде БНР.

Според АФП Путин е изглеждал по-скоро блед, но според АП - Путин изглеждал в добро здравословно състояние.

Вижте снимки >>

Пред журналисти, отразяващи срещата на Путин с Атамбаев, киргизстанският президент първи опроверга слуховете, че Путин не бил добре и каза, че не редно да се разпространяват клюки за здравето на хората. Атамбаев каза, че Путин го е разходил с кола около двореца.

Той "не само ходи, но и кара кола", добави Атамбаев, цитиран от ДПА.

Путин с усмивка и кимайки с глава в знак на съгласие с колегата си, заяви, че без клюки, животът му би бил скучен.

Основни теми на срещата на Путин с Атамбаев са засилване на двустранното сътрудничество в търговско-инвестиционната сфера, културата, енергетиката. Двамата лидери обменят и мнения относно сътрудничеството в контекста на присъединяването на Киргизстан към Евразийския икономически съюз, допълва ТАСС.

Кремъл възнамерява да обяви конкурс за най-голяма журналистическа лъжа по повод публикациите в западни медии, че Владимир Путин ще има дете от гимнастичката Алина Кабаева, съобщи преди дни прессекретарят на руския президент - Дмитрий Песков, в отговор на молба от сп. "Форбс" за коментар.

Австрийският вестник "Курир" пък съобщи вчера, че Владимир Путин страда от проблеми с гърба и виенски ортопед е заминал за Москва да го лекува, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Вестникът не споменава по име лекаря, нито посочва източника на информацията. Говорителят Дмитрий Песков не е отговорил на телефонното обаждане на Ройтерс за коментар по повод твърдението на "Курир".

Владимир Путин ще посети на 20 март казахстанската столица Астана за участие в среща между държавните глави на Русия, Беларус и Казахстан, съобщи  междувременно пресслужбата на Кремъл.