"Правителството разкри тежкото наследство, олигархичния модел на управление, разрухата в социалните проблеми, пресече множество корупционни схеми, беззаконието в големите инфраструктурни обекти и се противопостави на модела на завладяната държава" - това отчете президентът Румен Радев за отиващия си служебен кабинет. 

Преди да обяви промените в състава на новия, държавният глава очерта свършеното до момента и благодари за него: "Можем да погледнем с удовлетворение към месеците, с които носехте отговорност за управлението на страната. Проведохте честни избори, намалявайки драстично купения и корпоративния вот. За пръв път имахме избори с масов машинен вот. Бе постигнат рекорден икономически ръст на приходите и исторически ниска безработица". 

"След 13 г. политическо безхаберие, актуализирахме пенсиите и изведохме пенсионерите над линията на бедност. Планът за възстановяване и устойчивост от насипно състояние бе преведен във вид, готов за внасяне в Европейската комисия. Служебното правителство овладя хаоса в кризата с COVID-19 и организира старта на учебната година", похвали още служебното правителство Радев.

Друго, за което той похвали предишния кабинет, бе че са защитени последните девствени плажове по Черноморието. Че е спрян вносът и изгарянето на вредни отпадъци. "Години наред българите се поболяваха от мръсния въздух, докато неколцина, близки до стара власт, трупаха печалби", отбеляза Радев и добави, че служебното правителство е овладяло също кризата в енергетиката, кризата с COVID-19 и е извело от задънена улица проекта за израждане на национална детска болница. 

"Благодаря ви, че доказахте основната ми идея, че е възможно демократичното единодействие от хора от разни политически хоризонти в името на България. Този успешен пример е капитал за политическото бъдещето на Родината. То е стъпка напред в надмогването на политическите предупреждения, които спират развитието на страната. С дейността си вие върнахте доверието в институцията. За съжаление, политическата класа не възприе модела на служебното правителство. И за първи път в своята история България е в ситуация едно служебно правителство да наследява друго", изтъкна още държавният глава.