От Стара Загора президентът Румен Радев се обяви за още по-тежки наказания за шофьорите, извършили нарушения и престъпления на пътя.

"Войната по пътищата у нас е грозна и безнаказана. Трябва да спрем тази необуздана агресия", коментира пред журналисти държавният глава. "Това не е проблем само на Стара Загора. Ще препоръчам да се разгледа нормативната база и да бъдат предложени по-строги наказания. Механизмите за разкриване на тези престъпления също трябва да се подобрят", каза още държавният глава пред старозагорци, в чийто град е на посещение.

Президентът очаква още новите избори да доведат до окончателно изкореняване на корупцията и скъсване с всякакви олигархични зависимости.

"Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваления управленски модел", каза президентът. "Обществото ни очаква институциите ни да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България. Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани", допълни Радев.

"Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Това не говори добре за нашите разследващи правораздавателни органи", каза държавният глава по повод актуалната тема с Досиетата "Пандора".

Според последните разкрития за данъчни нарушения в световен мащаб, в списъка двама българи, които в момента не са действащи политици, а междувременно НАП се задейства да проверява информацията.