Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз. Опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета зад неграмотните брътвежи за нова конституция. Днешният парламент е дискредитиран, загубил е вече и легитимност и достойнство. Виждате как партии сменят позициите си за 24 часа. Единственото вярно решение e саморазпускане на това Народно събрание. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който ще участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея. 

По думите му, държавният глава винаги е бил патрон на тези чествания и днес те се организират по гражданска инициатива, без никакви партийни цветове.

Според президента, управляващите са повторили "срамния сценарий от 3 март", който е бил президентът да не се качи на Шипка и да не говори.

"На някои явно им харесва да забраняват събиранията на свободни хора, но както виждате това няма да се получи. Ако властта беше толкова загрижена за здравето на хората, нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди седмици", каза Радев.

Той бе категоричен, че пътят към конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор, саморазпускане на парламента и предсрочни избори.

Според държавния глава предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото.

Румен Радев допълни, че е чел проекта, но няма да попадне, както съветва и всички българи - да не "попадат в капана на Борисов".

Държавният глава ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка заедно с гражданите, които ще отдадат почит пред подвига на българските опълченци и руските воини.

Радев смята, че радикалното говорене обединява хората срещу мафията - Трябва да спрем мафията, каза още той.