При нас няма драми и интриги. Моят мандат изтече и беше взето колективно решение да не се кандидатирам за нов. Това го изисква политическата обстановка, която се промени доста радикално. Това каза по БТВ бившят председател на АБВ Константин Проданов. Вчера лидерският пост в партията бе зает от Румен Петков. 

"Дошло е време за битка. Аз съм по-скоро дипломат и експерт. Има по-калени в битките хора от мен", уточни Проданов.

"Моята стил е в дипломатическите преговори с левите партии. Моят стил е по-дипломатичен. С избирането на Румен Петков даваме заявка, че ще действаме и ще променим тактиката", разкри още той.

Утре организираме митинг в подкрепа на изграждането на АЕЦ "Белене", съобщи още Проданов. 

"Ние винаги сме били последователни в нашата политика, че атомната централа трябва да бъде изградена. Управляващите отново смениха мнението си по темата, но по-добре късно, отколкото никога. Нямаме основания да се съмняваме в китайските инвеститори", категоричен беше Проданов.

За промяна на тактиката и за водене на битка за истината се обяви и президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов на форума на АБВ през почивните дни. По думите му това касае и необходимостта от радикална промяна на политическия модел в България. Първанов обяви, че подава ръка към партиите от левия център.