Лидерът на АБВ Румен Петков реагира емоционално на новината, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов напускана Народното събрание. В официална позиция до медиите той обяви, че "цветановщината" трябва да излезе от политиката.

"Цветанов напуска Парламента. Дотук добре! Човек с подобен манталитет и с подобно необяснимо имущество няма място в политиката. Той илюстрира ГЕРБ в най-извратения му вид. Те не си дават сметка, че това отвращава нормалния българин. Трябва да сме наясно как американците канят необяснимо забогатели хора на закуска и че това отговаря на техния манталитет. Отвращаващо е за честния и изстрадал българин. ВЪН ЦВЕТАНОВЩИНАТА ОТ ПОЛИТИКАТА!", гласи официалното съобщение от Румен Петков, без редакторска намеса.

На продължил повече от час брифинг по-рано днес Цветан Цветанов обяви, че напуска парламента, но запазва поста си на зам.-председател на ГЕРБ. Причина за това стана скандалът с евтините апартаменти, в който главен герой е именно Цветанов. Той добави, че ще ръководи предизборния щаб на управляващата партия.

"Болно ми е, но това го има в голямата политика. Много хора са ми казвали: "Да знаете - ветровете брулят високите върхове", коментира Цветан Цветанов.