Няма никакво съмнение, че е имало комуникация между финансовия министър Владислав Горанов и бизнесмена Васил Божков. Това коментира Румен Гечев от "БСП за България" пред журналисти в парламента по повод публикуваните есемеси между бизнесмена и финансовия министър.

"Аз многократно казах, че няма как министърът на финансите да не знае какво става в един от ключовите сектори, който осигурява на бюджета милиарди годишно. Абсурдно е. Ако министърът на финансите не е знаел, той не е за тази работа, ако е знаел, той е за друго място", анализира Гечев.

"Ако са верни данните на държавата, че са загубени стотици милиони левове за бюджета, това не може да стане без политически чадър", коментира депутатът.

По думите на Гечев във всяка цивилизована държава, когато се установи, че финансовият министър е пропуснал стотици милиони, близо милиард в полза на бюджета, той си подава оставката

Гечев посочи, че вместо това, всички членове на Комисията по хазарта, са на държавни служби на огромни заплати, което му дава основание да смята, че някой го е страх да ги махне оттам. Депутатът припомни, че Държавната комисия по хазарта е помощен орган на министъра на финансите и няма значение какви са смс-те.

"Г-н Божков видяхме ли го в кабинета на премиера? Вие видели ли сте някъде в Европа премиерите да се срещат с футболни клубове? Защото не може да се срещаш по ловни стопанства и да си каниш ключови олигарси по кабинетите и после да пищиш, че парите ги няма", коментира Гечев.