Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков публикува два чата, за които още вчера предупреди, че са част от подготвян сигнал до "български и международни институции". Спред него те доказват, че по въпроса с хазартния му бизнес е контактувал лично с финансовия министър Владислав Горанов, а не с Държавната комисия по хазарта.

Какво се вижда в чатовете:

Вижда се, че събеседникът е записан като Vladi Goranov. На 24 февруари 2018 г. двамата уговарят среща. След това става ясно, че месец по-късно - на 29 март, девойка, чието име не се споменава, е получила "ценни указания" от Vladi Goranov в рамките на половинчасова среща. Според Васил Божков става дума за бившия шеф на Комисията по хазарта Мария Филипова. В чата обаче това не се потвърждава. Според хронологията след 2 месеца - на 29 май, събеседниците си уговарят среща.

Вторият скрийншот показва чат, проведен на 15 януари тази година. В него Васил Божков пита Vladi Goranov дали е наредил на шефа на ДКХ Александър Георгиев да го саботира, но получава отрицателен отговор: "Комисията е спряла да прави каквото и да било, докато не приключи инспекцията". След това Божков припомня как двамата вече са говорили, че рутинната работа "няма нищо общо с проверките", а Vladi Goranov заявява, че ще говори "със Сашо да не смесва нещата".