Има недоверие между БСП и ДБ. Видяхме коалиционното споразумение, трябва да видим правителствената програма, която ще очертае политиките, срока и финансовото обезпечаването. Това заяви пред БНТ Росен Желязков, депутат от ГЕРБ.

"Има недоверие между БСП и ДБ колкото и да се опитват да покажат, че политиката е важна. Рано или късно концептуалните разминавания ще си проличат", коментира Желязков.

Според него правителството ще има кредит на доверие от 100 дни, но е важно каква ще бъде програмата за управление.

"Ще внимаваме бюджета да не ни отклонява от стратегическите цели. По-скоро ГЕРБ-СДС ще се въздържат при гласуването на новото правителство", допълни още Росен Желязков.

"ГЕРБ няма от какво да се притесняват, тъй като министър Велислав Минеков не е страна по казуса с централата на партията", каза Любен Дилов-син пред bTV.

Той определи действията на министъра на културата като ПР акция.

"Административният акт за офиса на ГЕРБ не предполага наличието на полиция. Това и акцията в "Труд" са две несръчни ПР акции за мен", коментира Дилов.

"Той вероятно желае да е министър на вътрешните работи. Когато беше дебата в парламента той каза, че е разкрил открадната кола, хотел, човекът иска да разкрива", каза Дилов.

"Изпълнителната власт, независимо дали е от редовно или служебно правителство, трябва да внимава със средствата, с които подхожда към публичния сектор. Когато атакуваш с полиция, ти атакуваш фундамента, в който живеем", добави Дилов.

Той допълни, че ГЕРБ няма причина да се тревожат, тъй като са изрядни платци.

Президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 47-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната". Церемонията започва в 10 часа на "Дондуков" 2.