Народният представител от "Продължаваме промяната" Рена Стефанова ще се откаже от депутатския си имунитет още утре. Това заяви самата тя през профила си във Facebook, след като главният прокурор малко по-рано поиска свалянето на имунитета ѝ заради инцидент с пострадал на пътя.

Стефанова признава, че такъв инцидент действително се е случил.

"Вярно е, че в началото на месец декември при потегляне на ляв завой, движейки се след голям джип, в последния момент забелязах пешеходка, която продължаваше пресичането си. Направих всичко възможно да спра, но за съжаления я закачих с бронята на автомобила си, което доведе до падането й на пътното платно. Веднага отидох при нея и независимо от твърденията й ,че няма оплаквания, настоях да бъде прегледана от лекар и я откарах лично до най-близкото болнично заведение. Междувременно уведомих полицията за инцидента и двете с пострадалата дадохме обяснения".

По думите ѝ при прегледа се установило, че пешеходката е със спукана кост и ще има затруднение в движенията до 30 дни. 

"Такова увреждане според Наказателния кодекс се квалифицира като средна телесна повреда и предполага образуване на досъдебно производство, каквото беше образувано. Оказах пълно съдействие на полицията и разследващите, като очаквах развитието на производството до неговия естествен завършек, какъвто и да е той", обяснява още Стефанова.

И подчертава, че е излишно да споделя колко много съжалява за случилото се.

"Излишно е да обяснявам, също така, че ако при разследването се установи мое виновно поведение ще понеса и съответните последици", допълва народният представител от ПП.

"Напълно излишно е да занимавам колегите си в Народното събрание с моя имунитет и още утре ще направя необходимото ,той на бъде свален, защото считам, че така е редно! До тук бяха безспорните факти", заявява в социалната мрежа Рена Стефанова и отправя няколко въпроса:

"Има ли връзка между поведението на главния прокурор и обстоятелството, че работя активно за неговото отстраняване от поста?

Дали не е проявено специално отношение към мен от страна на прокуратурата, която иначе разследва с години подобни деяния, а в моя случай е била удивително бърза?

Какво се случва със следствената тайна ?

Как така се твърди, че съм виновна при положение, че досъдебното производство не е приключило и по отношение на мен ,както и на всеки друг в подобно положение важи презумпцията за невинност?

Настина ли аз съм-най големият проблем на правосъдието в момента?

Бих искала да чуя отговори от стана на прокуратурата на следните истински важни за обществото ни въпроси:

Има ли досъдебни производства срещу депутати, бивши министри, които допуснаха да финансираме със собствени средства енергийната си зависимост от Русия? Чий имунитет поискахте?

Има ли досъдебни производства срещу тези които платиха милиони за неизвършено или лошо извършено строителство на пътища ? Чий имунитет поискахте?

Има ли досъдебно производство срещу депутати, които с поведението и говоренето си в и извън Парламента, насаждат омраза и обслужват чужди, небългарски интереси? Чий имунитет поискахте?"

"За къщата в Барселона и за кюлчетата в чекмеджето също питам. Чий имунитет поискахте? Моят ще го имате утре!", завършва публикацията си във Facebook Рена Стефанова от ПП.