Разбирателство между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" не може да има, категоричен е депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков в отговор на въпроса дали биха могли заедно да направят кабинет в рамките на този парламент. Той е категоричен, че вървим към предсрочни избори.

"Не мисля, че ГЕРБ има възможност да направи нещо в момента. Нашата ПГ каза, че ако получим втория мандат, ние ще го върнем веднага. Не иска избори този, който се страхува. Аз лично искам избори. Колко месеца ние сме обект на атаки и обиди - хайде да си премерим силите!", отсече той.

Според него Кирил Петков не иска да се стигне до служебен кабинет на президента, защото се страхува да не бъде извадено нещо при евентуалните проверки на неговото управление.

"Знаете ли кой се страхува от избори? Този, който се страхува от служебно правителство, защото може би този път служебното правителство ще намери нещо за редовното на Кирил Петков, което не е за показване. Тези хора се сблъскаха челно със собствената си морална претенция.

"Едно ново правителство винаги отваря старите сметки и ги проверява и това е в реда на нещата. Бившето вече правителство на Кирил Петков има много сериозно основание да се притеснява, че като бъдат отворени старите сметки, като се видят газовите посредници, сделките в енергетиката... не знам дали техните поддръжници ще бъдат много удовлетворени от това, което ще научат", прогнозира Чолаков.

Чолаков каза още, че от ден първи на управлението на ПП, избирателите на ГЕРБ ги питат кога ще внесат вот на недоверие.

"Винаги, успешен вот на недоверие, и то за първи път в новата история, е успех за опозицията. Истината е, че нашите избиратели от първия ден на това правителство, особено след ареста на г-н Бойко Борисов, непрекъснато ни бомбардираха с въпроса кога ще внесем вот на недоверие", коментира депутатът по БНТ.

"Избирателите на ГЕРБ, а и не само те, бяха възмутени от действията на това правителство и те наистина стенеха и казваха - тези кога ще си ходят", допълни Чолаков. Според него обаче, не вотът, правителството само се е свалило от власт. Арогантността и убеждението за елит, и начина на поведение към опозицията и коалиционните партньори, са довели до падането на правителството, според него.

За твърдението, че лидерът на ГЕРБ трябва да се оттегли и да отиде на някой "топъл остров", депутатът заяви, че за тях в България има само един остров и това е Белене.

Арестът на Борисов няма да бъде забравен, разберете, подчерта Чолаков. Тези хора наистина имат опасно за демокрацията мислене, допълни той, като заключи, че дори му изглежда "фашизирано".