Президентът Румен Радев няма намерение да се среща с премиера Бойко Борисов с единствената цел да обсъждат управленската програма на правителството. Той поиска конкретни мерки за борба с корупцията и със спада на чуждестранните инвестиции.

Той участва в тържество по повод 105 години от създаването на Съюза на българските писатели в НДК.

"Среща има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за увеличаване на инвестиции и постигане но икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате до разговаряме за 4-годишната програма, която изводи хората на улиците?!", категоричен беше държавният глава.

Той отказа до вземе отношение по преговорите в коалицията кой да остане в управлението след оставката на вицепремиера Симеонов.

Радев отбеляза, че депутатите са тези, от които зависи дали заплатите на високопоставените политици ще бъдат намалени. По думите му една от причините за протестите е, че гражданите не вярват, че хората във властта живеят само от месечните си възнаграждения. 

Той е съгласен с предложението на БСП да се намалят заплатите на политиците.

Радев посочи, че увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано само, ако бъде обвързано с неговата дейност по отношение на реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани. Такива тенденции засега няма, посочи президенът и допълни, че една от причините българските граждани да бъдат днес по улиците е и това, че те не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си, каза президентът.