Първите мъже в държавата отправиха своите пожелания към българите по случай празника Рождество Христово през Фейсбук.

Честито Рождество Христово! Днес е един от най-големите християнски празници, изпълнен винаги с надежда за по-добри и светли дни, написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Това са моментите със семейството, срещите с приятели, споделянето, детските усмивки. Тази година е необичайна. Сега най-силно оценяваме възможността да видим близките си и приятелите си здрави. Много са нещата, които доскоро смятахме за даденост, а днес виждаме колко са значими. Да можем да споделим празника с любимите си хора - ще е най-големият подарък. След такава тежка година, си даваме сметка кои са най-съществените неща. Време е да сме състрадателни и смирени, да сме добри, да сме по-човечни. Бъдете живи и здрави - това наистина е най-важното. С Божията помощ и с работа ще излезем от тази пандемия и ще превъзмогнем кризата, пише Борисов.

Честито Рождество Христово! Нека светлината на днешния празник донесе здраве, топлина, надежда и вяра във всяко българско семейство. Това написа във Фейсбук президентът Румен Радев по повод днешния празник.

Да бъдем единни в усилията си да съхраним духовността, призвана да съгражда и води напред народа ни, отбелязва още той.