След снимките отпреди месец спалнята на премиера Борисов бе показана и във видеоклип. Авторът му отново е анонимен, като кадрите бяха разпространени днес от сайтовете Afera.bg и Dnevnik.bg.

За разлика от снимките, самият Борисов сега не попада в кадър. Записът е направен в негово отсъствие, като авторът на клипа минава през банята, гардеробната, коридора, показва купчина с козметика и лекарства, а накрая влиза и в спалнята. Там отново се обръща внимание на шкафчето. Върху него има оставен пистолет, а вътре - инвестиционно кюлче злато и една пачка с купюри от по 500 евро.

Новата порция мултимедийни материали "от кухнята" се изважда на показ в разгара на политически трусове в държавата. След Коалиционен съвет днес премиерът Бойко Борисов се закани да не подава оставка, за да не изпадне страната в хаос, икономическа и здравна криза. Преди това той на няколко пъти предупреди, че очаква вълна от манипулации от страна на укриващи се бизнесмени със засегнати от държавата интереси.

При публикуването на снимките преди месец Борисов предположи, че са направени преди евроизборите през миналата година, когато е провеждал много от заседанията на изпълнителната комисия на ГЕРБ в резиденция "Бояна". Негови съпартийци заподозряха дългогодишния му заместник Цветан Цветанов, но самият той отрече категорично такава възможност.