Отново противопоставяне ДПС -ДОСТ. В Джебел двете партии се срещнаха на площада на празника на града, между тях има плътен полицейски кордон.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и неговите заместници и депутати са в града, лидерът на ДОСТ Лютви Местан също. На площада са и посланикът на Турция в България Хасан Улусой, генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани и други турски дипломати.

Хиляди на площад "19 май" в Джебел се обърнаха с гръб към трибуната, когато думата за приветствие бе дадена на кмета Бахри Юмер. Словото му бе прекъсвано от мощни възгласи "ДПС", "ДПС", съобщи "rodopi24.blogspot.bg." Припомняме, че Юмер бе избран за кмет на Джебел като кандидат от Движението, но малко по -късно той премина в новоучредената партия ДОСТ. Тази сутрин кметът посрещна в кабинета си лидера на ДОСТ Лютви Местан и други лица от националното ръководство на партията.

Организаторите на Деня на Джебел позволиха на трибуната да се качи Зюрфетин Хаджъоглу и да произнесе реч. Той е председател на изселническа организация, но и член на националното ръководство на ДОСТ. Това партизиране на празника бе посрещнато с мощно освиркване от страна на присъстващите на площада.

Очаквайте подробности.