Разпоредил съм на Станислав (Иванов - депутат от ГЕРБ, зам.-председател на транспортната комисия - б.р.) да изтегли закона за създаването на Българска автомобилна камара, договорил съм се с колегите и в спокойна обстановка някои от правилните неща да видим дали със закон или със сега действащите закони, наредби, да се поправят.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с превозвачите в Министерски съвет, съобщи "Канал 3".

Сивият сектор да се извади от ситуацията. Предстои пакет номер 2, изключително важен за целия бранш и там ни трябва единството на бранша. Секторът трябва да бъде успокоен и дисциплиниран, добави Борисов. Премиерът отбеляза, че пак се е стигнало до неговия кабинет и разреши казуса за по-малко от 40 минути.

Недоволните от законопроекта смятат, че ако той бъде приет, браншът ще работи много по-трудно, защото ще се промени начинът, по който се издават лицензите, и ще има членски внос. На мнение са също, че ще има допълнителна административна тежест.

Друга част от бизнеса обаче подкрепя законопроекта и смята, че той ще внесе по-ясни правила и ще направи работата им по-лесна.

Но след срещата превозвачите казаха, че спират протестите.

Прекратяваме протестните си действия. Ще изтеглим автобусите и камионите от цялата страна без да пречим на държавата и гражданите, каза в Министерски съвет превозвачът Петко Ангелов.

Снимка:Иван Григоров, Дир.бг

Снимка:Иван Григоров, Дир.бг

Снимка:Иван Григоров, Дир.бг

Магдалена Милтенова, председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта, посочи: "Благодаря на премиера Бойко Борисов за конструктивния диалог, който проведохме и за правилните решения, които се взеха".

Снимка:Иван Григоров, Дир.бг

"Г-н Борисов разбра позицията ни по най-правилния начин и подкрепи искането ни законопроектът да се изтегли. Ние ще продължим да работим в посока спиране на нерегламентирания превоз", заяви тя.

Снимка:Иван Григоров, Дир.бг

"От години настояваме той да бъде криминализиран", изтъкна Милтенова. "Преценката какво ще се направи, ще бъде на държавата. Не желаем да влизаме в ситуацията, в която настояваме нещо да се случи на всяка цена", каза още тя.

Снимка:Иван Григоров, Дир.бг

Снимка: Иван Григоров, Дир.бг

Снимка: Иван Григоров