Протестиращи с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев се събраха пред Народното събрание още около 9 часа. По наблюдения броят на дошлите да протестират на фона на вота на недоверие, който депутатите гласуват в сградата - днес са по-малко от вчера.

В района има засилено полицейско присъствие. А протестиращите към 10 ч. блокираха движението по бул. "Цар Освободител". 

Интересно е мотото на протеста и днес - хората плажуват на жълтите павета. 

Много голяма част от протестиращите са с плажни чадъри, някои и с хавлии, друга част са седнали и си четат книги. 

В района звучи музика, която е пусната от организаторите на протеста. Чуват се скандирания "Оставка" и "Мафия". Засега обстановката е спокойна.

Днес модерни са чадърите

Снимка: БТА

А хората коментират, че са там, защото управляващите и главният прокурор стават от "нагли - по-нагли-най-нагли".

Относно вота на недоверие, който бе гласуван и преодолян в парламента: "Няма изненади. Всички знаехме, че това ще се случи точно този начин и на практика не сме изненадани. Този вот на недоверие няма нищо общо с нашия вот на недоверие! Нашият ще мине", каза протестираща за БНР. 

След гласуването на вота, протестиращите се насочиха към сградата на Министерски съвет към 12.30 ч. В момента са там. Движението по бул. "Цар Освободител" остава блокирано. 

Вечерта в триъгълника на властта отново ще има протест - очаква се 13-ият протест да премине в гражданско неподчинение, каквито призиви отправиха членовете на т.нар. Отровно трио - Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков.

Снимка: БТА