Синдикалната федерация на служителите е изпратила до вътрешния министър Румяна Бъчварова писмо, с което я информира за решението си, предаде БНР.

От управителния съвет на федерацията уточняват, че по време на преговорите са постигнати известни положителни резултати и е имало сближаване по някои виждания на политическото ръководство на МВР и синдикалната федерация - най-вече по проблемите на специализираната полицейска операция по границата с Турция и полагания от служителите извънреден труд.

"За съжаление, тези резултати са частични, а пълната им реализация продължава да остава значително разсрочена във времето и не е гарантирана по никакъв начин", допълват от организацията.

От СФСМВР подчертават, че по други основни въпроси като преструктурирането в Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението и положението на нейния директор главен комисар Николай Николов не е постигнат напредък.

Причината за това според недоволните полицаи е липса на желание и недостатъчен капацитет у ръководството на МВР да се ангажира активно в решаването на множеството проблеми.

За 25 юли е планиран пореден протестен митинг в София. 

Реакцията на полицейския синдикат идва на 39-ия ден от началото на протестните действия на служителите в МВР, започнали заради провежданата пенсионна реформа и нерешените проблеми във ведомството.