Президентът на САЩ Доналд Тръмп побеждава в щата Аляска съперника си демократ Джо Байдън, сочи прогноза на маркетингова компания "Едисън рисърч", цитирана от Ройтерс.

Републиканецът Тръмп още не е признал поражението си на президентските избори, четири дни след като "Едисън рисърч" съобщи, че демократът Байдън е спечелил повече от необходимите му 270 електорални гласа, за да влезе в Белия дом. С трите електорални гласа от Аляска Тръмп няма да може да промени изхода от вота на 3 ноември, отбеляза Ройтерс.

Републиканската партия на Тръмп обаче се доближава с още един глас до мнозинството в Сената, предаде Франс прес.

Кандидатът за сенатор от Аляска - републиканецът Дан Съливан, беше преизбран с лекота. Той получава над 57 процента от гласовете, според прогнозите на Си Ен Ен и Ен Би Си.

Сега републиканците имат вече 50 места в Сената срещу 48 места за демократите. Две места още трябва да бъдат разпределени, като това ще стане по време на частични избори на 5 януари в консервативния щат Джорджия.

Междувременно Доналд Тръмп пусна любопитен туит, който гласи: "Корупцията с бюлетините ще бъде разкрита тази вечер в 9:00 ч. по Fox News!"