"Продължаваме Промяната" (ПП) ще се отзоват на поканата на ГЕРБ-СДС за разговор по политики, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Веднага след изборите открито заявихме, че ще разговаряме с всички политически партии по приоритетите, залегнали в предложените от "Продължаваме Промяната" 16 политики в полза на хората. Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС", допълват от ПП.

"Подчертаваме, че това не е среща за подкрепа на мандат на ГЕРБ-СДС. Ще излъчим експерти за диалог по политиките, които сме готови да подкрепим като градивна опозиция", се посочва в позицията им.

В срещата ще се включат и двамата лидери на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

В коментар пред БНТ зам.-председателят на Народното събрание от ПП Никола Минчев изрази надежда за ползотворен диалог.

Той напомни, че вече са заявили кои политики биха подкрепили и кои - не.

"Срещата ще бъде в Народното събрание и ще се коментират политики на експертно ниво. Заявили сме конкретни точки, по които бихме подкрепили други вносители, така че продължаваме изцяло в тази линия. Не бих казал, че това отваря възможността ние да дадем политическа подкрепа за реализация на първия мандат", потвърди и той нагласата на партията си. "Като конструктивна опозиция, можем да подкрепяме и мнозинство, с което намираме общ език по тези конкретни точки", добави Минчев.

Пръв за предстоящата среща между първите двама потенциални мандатоносители анонсира Росен Плевнелиев днес, а след това Бойко Борисов потвърди, че тя ще се състои в парламента във вторник.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова също информира съобщи във Фейсбук за предстоящата среща и обяви часа - 10.00 сутринта. Атанасова добави, че разговорът ще е публичен през цялото време.

"Като председател на ПГ на ГЕРБ - СДС поканих на експертна среща на 8 ноември от 10:00 часа в зала "Запад" представители на ПГ на ПП. От ПГ на ГЕРБ - СДС в срещата ще участвам, заедно с Деница Сачева, Делян Добрев, Кирил Ананиев. С Андрей Гюров - председател на ПГ на ПП, предварително уточнихме, че срещата ще е открита за медиите през цялото време", съобщи Атанасова.