Президентът Румен Радев избра да даде своя глас за 49-о Народно събрание с машина. Той беше категоричен, че няма да бави процедурата по свикването на бъдещия парламент. 

Държавният глава изрази очакване "най-сетне разумът и принципите да надделеят в българската политика и тя да постави на първо място интересите на гражданите и бъдещето на страната". 

"Най-важното днес е да се гласува. Затова искам да използвам случая, че сте тук и да призова българите да излязат и да гласуват, за да не оставят някой друг да решава съдбата им", каза още президентът пред журналисти. Той сподели и че се радва на данните, че машинното гласуване е взело превес.

"Това е ефективно средство да се преодолеят недействителните бюлетини, сгрешените и манипулирани протоколи и до известна степен корпоративният вот. Още веднъж казвам, от избирателната активност зависи легитимността на следващия парламент и правителство, от които ние очакваме важни решения", добави президентът. 

Според него изборният ден протича нормално, а "органите на реда несъмнено ще си свършват работата и ще гарантират сигурността и на вота, и на хората".

Снимка: Булфото

Снимка: Булфото