На брифинг в Народното събрание Георги Свиленски обяви, че зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е събирал пари от колегите си превозвачи с цел уреждане на разрешителни за превоз на товари. Периодът на незаконната дейност е 2012-2014, когато той е председател на браншова организация.

"Не може да се говори за борба с корупцията, когато в управлението има хора, причинявайки с действията си корупционни практики. Как българският министър-председател се бори с корупцията?“, попита зам.-председателят на ПГ на "БСП за България“ Георги Свиленски пред журналисти в парламента.

Той обясни, че през месец май тази година, по време на сформирането на правителството, за зам.-министър на транспорта се предлага Ангел Попов.
Свиленски припомни, че тогава е имало доста голяма съпротива от целия транспортен бранш.

"Националното сдружение на българските превозвачи сезират министър-председателя, че Ангел Попов, в качеството му на председател на браншова организация, си е позволявал да събира пари от своите колеги-превозвачи, с цел уреждане на СЕМТ разрешителни за превоз на товари“, уточни Свиленски.

Той допълни, че цялата ситуация за това как ги е събирал, от чие име и как ги е предавал, е описано в сигнал, предаден на министър-председателя.

"Шест месеца след този сигнал, този човек продължава да бъде зам.-министър на транспорта. По-интересното е, че освен писмото, което е заведено в МС, има и декларация от човек, който е дал пари на Ангел Попов. Той е застанал с трите си имена и лични данни“, каза още народният представител.

Свиленски попита дали министър-председателят е сезирал прокуратурата. "Ако не го е направил за 5 месеца, още утре, на базата на тези сигнали, ние сме длъжни да го направим. Иначе ще прикрием престъпление“, категоричен е Георги Свиленски.