"До този момент в нищо не са уличили министър Николина Ангелкова". Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос за евентуална оставка на министъра на туризма заради скандала около имотните сделки по високите етажи на властта.

Тя е обяснила на премиера ситуацията и е донесла всичките документи. Той изтъкна, че ако бъде доказана вината й, тогава ще поиска и нейната оставка.

Министърът на туризма Николина Ангелкова също попадна в спиралата "Апартаментгейт", след като бившият вицепремиер Валери Симеонов я обвини, че си е купувала жилище на занижени цени. Враждата между двамата тлее от години и тя не е свързана с имоти, за каквито бе обвинен и Симеонов, а със състоянието на туризма по Черноморието. 

Ангелкова твърдо се противопостави на исканията на Симеонов за затваряне на алкохолния туризъм в Слънчев бряг, както и за бутането на някои заведения по плажовете.

Аз отговарям само за ГЕРБ. От ГЕРБ всички до един подадоха от всякъде оставки. За другите партии си отговарят други, отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос дали ще поиска оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов заради съмнения за имотите му. Затова Борисов призова журналистите да попитат самия Красимир Каракачанов, който е и председател на ВМРО.

Премиерът не пожела да даде оценка за колегите си от другите партии.

В ГЕРБ вече има силно брожение срещу премиера за оставките на ключови фигури в партията. Такива подадоха шефът на ПГ Цветан Цветанов и на енергийната комисия Делян Добрев. Според някои партийци Борисов ненужно "отстрелва" верни на него кадри. Същото обаче не се случвало при опозицията, където също имало подобни проблеми.