Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността председател на Патентно ведомство е освободен Петко Николов. На поста е назначена Владя Борисова.

Проф. Владя Борисова е била член на Академичния съвет към Председателя на Патентното ведомство от 2017 г. досега. Директор е на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер към УНСС. Притежава юридическо и икономическо образование от УНСС.

Петко Николов пое Патентното ведомство през 2016 г. Тогава от поста по предложение на министъра на икономиката Божидар Лукарски беше освободен Камен Веселинов поради навършване на пенсионна възраст. Преди това от 2003 г. до юни 2016 г. той беше председател на Комисията за защита на конкуренцията. Като шеф на КЗК Николов изтърпя доста критики както от среди на ГЕРБ, така и от РБ. Той най-често бе атакуван заради неспособността на комисията да се справи с високите цени на горивата и заради високите отстъпки, които налагат хипермаркетите.

По-рано днес беше направена още една смяна - директорката на Агенцията по вписванията бе уволнена и на нейно място бе назначена Даниела Митева.