Депутатът от ИТН Георги Георгиев получил предложение на стойност 1 милион евро, за да разцепи парламентарната група на партията. Това обяви самият той в отговор на журналистически въпрос по време на извънредният брифинг на спортния министър в оставка Радостин Василев и още 4-ма депутати, на който съобщиха, че напускат политическата формация.

Георгиев сподели, че това се разбрало след проверка с детектор на лъжата, поискана от ръководството на ИТН.

Първоначално всички имахме едни тестове на таблет, които бяха доброволно. След това някои от нас трябваше да бъдат проверени с полиграф. По време на детектора на лъжата стана ясно, че ми бяха предлагани пари още в 45-ото НС, за да разцепим групата на ИТН в парламента. Радвам, че и тогава стана ясно, че не съм ги взел тези пари. Сумата беше 1 милион евро. Един мой познат ми ги предложи", обясни случката Георгиев, като отказа да посочи името на познатия.

Депутатът обясни, че исканото срещу милиона евро било да се разцепи ИТН, като 10 народни представители да се отделят и сами да направят парламентарна група, която да подкрепи правителството.

Междувременно в своя профил във Facebook Томислав Дончев от ГЕРБ заяви, че "тече мощна търговия с народни представители".

"За да е по-лесно и прозрачно, предлагам да се организира борса за покупка и продажба на депутати. Явява се кандидата, който иска да бъде продаден, а заинтересованите наддават. Прозрачно, почтено и модерно", написа той.